Uw ogen laten laseren

Ooglaserbehandelingen worden wereldwijd al ruim dertig jaar met succes uitgevoerd en zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Ogen zijn uw belangrijkste zintuig. Zien is herkennen. Zien is ervaren. Zien betekent onafhankelijkheid en vrijheid. Ruim de helft van de wereldbevolking moet een bril of contactlenzen dragen om goed te kunnen zien. Maar die afhankelijkheid van optische hulpmiddelen wordt door velen ervaren als een storende factor bij hun beroeps-en vrijetijdsactiviteiten. Kunnen zien zonder bril of contactlenzen, helemaal zonder optische hulpmiddelen dankzij de huidige ontwikkelingen in de oogheelkunde en de technologie, is tegenwoordig voor steeds meer mensen mogelijk geworden.

Ooglaseren wordt beschouwd als een veilige en erkende procedure voor de correctie van uw oog. Deze methode is uitgegroeid tot de gewenste vorm van behandeling wereldwijd, zelfs door de NASA wordt de ooglaserbehandeling voor astronauten aanvaard. Miljoenen mensen over de hele wereld zijn afhankelijk van een bril of contactlenzen. Dankzij de ooglaserbehandeling kunnen veel mensen genieten van een aanzienlijk verhoogde kwaliteit van het leven. Of u nu verziend of bijziend bent, een ooglaserbehandeling zorgt ervoor dat u net zo scherp ziet als met uw bril of lenzen, alleen dan zonder deze te dragen.

Een ooglaserbehandeling is een vorm van refractiechirurgie. Onder refractiechirurgie vallen alle operaties die je afhankelijkheid van bril of lenzen verkleinen. Of in de meest optimale situatie je bril of lenzen zelfs helemaal overbodig maken. De voordelen van ooglaseren zijn voor iedereen verschillend. Voor veel mensen is het een verademing om te kunnen sporten zonder bril of lenzen. Het is wel belangrijk om te weten dat u 2 weken na een ooglaserbehandeling niet mag sporten. Voor contactsporten is deze periode iets langer.

PRK-Lasek

Voor een afwijking/sterkte van: -1.0 tot -8 dioptrie en van + 1.0 tot +3

Trans PRK

Voor een afwijking/sterkte van: -1 tot -8 dioptrie en van +1 tot +3

Femtosecond Lasik

Voor een afwijking/sterkte van: -1.0 tot -9 dioptrie en van +1.0 tot +3

Methodes

   • Voor een afwijking/sterkte van: -1.0 tot -8 dioptrie en van +1.0 tot +3

PRK-Lasek

Bij deze methode wordt de dunne oppervlakkige toplaag (het epitheel) voorzichtig losgeweekt. Bij de Lasek-methode wordt het epitheel flapje na de laserbehandeling teruggelegd, bij de PRK-methode wordt dit epitheel flapje verwijderd. Voor de genezing van het hoornvlies maakt het geen verschil of de Lasek-methode of de PRK-methode gebruikt wordt. In beide gevallen worden uw ogen verdoofd met druppels en wordt er een ooglidspreidertje gebruikt om knipperen tegen te gaan. Met deze behandeling worden uw beide ogen op de zelfde dag behandeld.

Herstel en nazorg

Na de behandeling kunnen uw ogen 24 tot 48 uur pijn doen. Daarna voelen ze waarschijnlijk nog branderig en vermoeid aan. Wij adviseren om twee dagen vrij te nemen. Meestal kunt u na zeven dagen weer veilig autorijden. U krijgt een recept mee voor oogdruppels. U moet drie tot zes maanden druppelen met kunsttranen tegen droge ogen en om de genezing te versnellen. Na deze periode is uw zicht weer helemaal stabiel. Het eerste jaar na de ingreep volgen wij het herstel van uw ogen tijdens regelmatige controles.

ooglaseren

    • Voor een afwijking/sterkte van: -1 tot -8 dioptrie en van +1 tot +3*

Trans PRK

Deze behandeling is een technologisch verder ontwikkelde vorm van PRK-Lasek. Met Trans-PRK verwijderen wij het epitheel met een volledig computergestuurde en uiterst precieze excimerlaser. Het herstel is sneller en over het algemeen minder pijnlijk dan bij de PRK-Lasek. Ook het zicht zal sneller beter worden. Dit komt omdat het wondje dat met de laser is gemaakt, om het bovenste laagje (epitheel) van het hoornvlies te verwijderen, sneller en mooier geneest. Met deze behandeling worden beide ogen op de zelfde dag behandeld. Alle methodes gebeuren onder plaatselijke verdoving met behulp van oogdruppels.

Herstel en nazorg

Na de behandeling kunnen uw ogen 24 tot 48 uur pijn doen. Daarna voelen ze waarschijnlijk nog branderig en vermoeid aan. We adviseren om twee dagen vrij te nemen. Meestal kunt u na zeven dagen weer veilig autorijden.  U krijgt een recept mee voor oogdruppels. U moet drie tot zes maanden druppelen met kunsttranen tegen droge ogen en om de genezing te versnellen. Na deze periode is uw zicht weer helemaal stabiel. Het eerste jaar na de ingreep volgen wij het herstel van uw ogen tijdens regelmatige controles.

ooglaseren

 • Voor een afwijking/sterkte van: -1.0 tot -9 dioptrie en van +1.0 tot +3
 • De procedure is veilig en nauwkeuriger
 • Ooglaseren nu ook mogelijk voor mensen met hogere dioptrieën in combinatie met dunner hoornvlies
 • Zeer succesvol bij combinatie afwijking (zoals bijv. verziendheid met hoge–cilinder afwijking)

Femtosecond Lasik

Femtosecond is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van ooglaserbehandelingen. De behandeling bestaat uit twee verschillende stappen. Nadat het flapje met de Femtosecond laser is gemaakt, wordt deze gelift door de oogchirurg en wordt de individuele sterkte van uw oog (inclusief aberraties) behandeld. De excimerlaser laat het oppervlak van het hoornvlies verdampen. Nadat de laserbehandeling voltooid is, wordt het flapje weer teruggeplaatst zodat uw oog direct weer begint te zien. Uw ogen worden verdoofd met druppels en er wordt een ooglidspreidertje gebruikt om knipperen tegen te gaan. Met deze behandeling worden uw beide ogen op de zelfde dag behandeld.

Herstel en nazorg

U herstelt zeer snel van deze ingreep. Binnen een dag ziet u alweer goed en kunt u zelfs weer autorijden en aan het werk. U heeft vrijwel geen napijn; uw ogen voelen na afloop hooguit wat vermoeid of geïrriteerd. U krijgt een recept mee voor oogdruppels. U moet drie tot zes maanden druppelen met kunsttranen om droge ogen te voorkomen. In de meeste gevallen is uw zicht na één tot drie maanden alweer volledig stabiel. Het herstel van uw ogen wordt regelmatig gecontroleerd.

ooglaseren

Topo-guided Xtra

Tijdens het vooronderzoek worden uw ogen uitgebreid onderzocht en gemeten. Nauwkeurige metingen zijn nodig om de excimerlaser van de juiste informatie te voorzien en precies in te stellen. De informatie die tijdens het vooronderzoek wordt verzameld, is doorslaggevend voor een geslaagde behandeling. Door middel van uitgebreide oogscans wordt de topografie van het hoornvlies in kaart gebracht (cornea topografie). Dit is de conventionele methode die kan worden gecombineerd met de moderne Topo-guided behandeling. Bij een Topo-guided behandeling wordt ook de fijnere optische afwijkingen gecorrigeerd die (mede) bepalend zijn voor het scherp zien. Deze afwijkingen (‘onderdeel van aberraties van de hogere orde’) worden door een bril of lenzen niet volledig gecorrigeerd.

Dankzij de Topo-guided technologie kan de oogarts nu een persoonlijk behandelingsplan opstellen, geheel toegesneden op de kleinste kenmerken en afwijkingen van uw oog. Het voordeel van deze behandeling is dat cliënten met een onregelmatig hoornvlies toch goed (Topo-customized) behandeld kunnen worden. De oogarts zal voor deze laserbehandeling na een uitgebreid vooronderzoek bepalen of u in aanmerking komt voor deze methode.

Crosslinking

Crosslinking is een nieuwe techniek. De doelstelling achter de behandeling is met behulp van een vitamine B preparaat en ultraviolet licht, het collageenweefsel van het stroma, het middelste deel van het hoornvlies, te versterken. Hierdoor wordt het weefsel stugger en dus sterker. Crosslinking wordt tegenwoordig vaak gebruikt na een Lasik behandeling om op deze manier het hoornvlies na een laserbehandeling te versterken.

Crosslinking bestaat uit de combinatie van Riboflavine oogdruppels, dit is een vitamine B2, een niet giftige en foto gevoelige oplossing, en Ultraviolet- A (UV-A) licht. Deze combinatie leidt tot de Crosslinking reactie, waardoor de mechanische kracht van het hoornvlies weefsel wordt versterkt. De oogarts zal cross linking in het algemeen adviseren bij mensen jonger dan 23 jaar en bij mensen met een cornea (hoornvlies) dikte minder dan 500um en bij hoge refractie afwijking.