De werking van het oog

De werking van het oog, samengevat in vier heldere filmpjes waarin Laser Clinic Cornea uitlegt wat een refractie-afwijking precies is. Verander de manier waarop u de wereld wilt zien. Laser Clinic Cornea kan met refractiechirurgie veel voorkomende refractieafwijkingen behandelen.

Normaal zicht (emmetropie)

Lichtstralen worden door het hoornvlies en de lens zodanig gebroken dat het brandpunt direct op het netvlies valt. Voorwerpen dichtbij en op afstand zijn scherp gefocust.

Verziendheid (hypermetrope)

Bent u verziend, dan ziet u zonder bril of contactlenzen over het algemeen niet goed dichtbij. U kunt last krijgen van hoofdpijn en heeft u een +bril of + lenzen nodig. Op latere leeftijd (meestal vanaf 40-45 jaar) heeft u waarschijnlijk een aparte leesbril nodig.

Bijziendheid (myopie)

Bijziendheid is een probleem waardoor u niet goed in de verte kunt zien, dan is het hoornvlies te bol. Als het oog bijziend is, is de kracht waarmee het oog het licht bundelt te sterk. Met als resultaat dat het beeld dat u wilt zien, geprojecteerd wordt voor het netvlies. U ziet dan wel alles wat dichtbij is scherp, maar alles veraf is onscherp. Wanneer u ouder wordt (gemiddeld vanaf 45 jaar), heeft u mogelijk een leesbril nodig.

Cilinderafwijking (astigmatisme)

Astigmatisme, deze oogaandoening wordt meestal veroorzaakt doordat het hoornvlies niet mooi rond is. Dit kan ervoor zorgen dat u veraf en/of dichtbij niet scherp ziet. Een cilinderafwijking kan op zichzelf staan, of voorkomen in combinatie met bij- en verziendheid.