Veelgestelde vragen (FAQ)

Q
Hoe verloopt de ingreep?
AHet oog wordt verdoofd met druppels zodat de ingreep pijnloos verloopt. Er komt een ooglidspreider tussen uw oogleden die uw oog openhoudt tijdens de behandeling. Daarna zal de laserbehandeling gaan plaatsvinden. De laserbehandeling zal ongeveer 15 minuten in beslag nemen.
Q
Is een ooglaserbehandeling pijnlijk?
ANee, mede dankzij de vooraf toegediende verdovende oogdruppels is de behandeling pijnloos. Na de behandeling kunnen de ogen ongemakkelijk aanvoelen als gevolg van het herstelproces. Dit wordt door onze cliënten omschreven als wazig zicht, een zanderig gevoel of alsof er een vuiltje in mijn ogen zit. Na enkele uren zijn deze verschijnselen grotendeels verdwenen. In het geval van een PRK-Lasek behandeling duurt het herstel echter langer en de ogen kunnen de eerste dagen pijnlijk aanvoelen.
Q
Wat als ik knipper of beweeg tijdens de ingreep?
ATijdens de operatie wordt een ooglidspreider gebruikt om het knipperen tegen te gaan. Het is normaal dat het oog tijdens de operatie kleine bewegingen maakt. Het laserapparaat heeft een ingebouwde eye-tracker (ultrasnelle camera’s) om deze bewegingen op te volgen. Bij grote bewegingen van het oog stopt de excimerlaser en wordt het oog opnieuw in de juiste positie gebracht en gaat de behandeling verder.
Q
Wanneer mag ik weer sporten na de ingreep?
AWij adviseren u de eerste 2 weken na de behandeling niet te sporten.  En de eerste 3 weken zeker niet zwemmen, dit vanwege het infectiegevaar. Ook contactsporten zijn de eerste weken af te raden.
Q
Wie komt er in aanmerking voor een ooglaserbehandeling?
AU moet minimaal 18 jaar zijn en in een goede gezondheid verkeren. Daarnaast moet uw sterkte minstens een jaar stabiel zijn. Tijdens een vooronderzoek bepaalt één van onze oogartsen of uw ogen in aanmerking komen voor een behandeling.

Hogere sterktes kunnen vaak behandeld worden met andere methodes zoals implantlenzen (zie onder behandelingen: lensimplantatie).

Q
Heb ik een bril nodig na een ooglaserbehandeling?
AIedereen die ouder wordt ontwikkelt ouderdomsgebonden verziendheid of presbyopie waarvoor een leesbril nodig is.
Q
Mag ik make-up gebruiken?
ADe dag voor de ingreep moet u de make-up heel goed verwijderen. Na de ingreep is het aan te raden zeker een maand te wachten met het gebruik van make-up.
Q
Kan de ingreep onder algehele verdoving plaatsvinden?
AAangezien het belangrijk is het optisch middelpunt te kennen voor de behandeling moet de cliënt actief kunnen fixeren in een fixatielichtje. Daarom is deze behandeling enkel mogelijk onder verdoving met druppels.
Q
Wat is de wachttijd voor een behandeling?
ADe wachttijd is afhankelijk van het aantal weken dat (harde 4 weken) of (zachte 2 weken) contactlenzen niet meer gedragen zijn. Er wordt getracht om zo snel mogelijk na een uitgebreid onderzoek de behandeling te laten plaats vinden. Mocht u geen contactlenzen dragen maar een bril dan kan de behandeling snel plaats vinden.
Q
Wat houdt een vooronderzoek in?
ABij een vooronderzoek worden uw ogen uitgebreid getest. Voor de meest nauwkeurige metingen wordt u verzocht om uw contactlenzen enkele weken voor het onderzoek niet te dragen.

Stel een vraag

    Uw Naam

    Uw Email

    Uw Vraag